Het huwelijk

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Het huwelijk behoort tot de natuurlijke aanleg (al-Fitrah) en wordt wettelijk voorgeschreven in de godsdienst. Het is een wettelijke en sociale verbintenis tussen een man en een vrouw, met het doel een moslimgemeenschap op te richten.

Allah zegt in de Koran (interpretatie van de betekenis):

“Volg de natuurlijke aanleg, die Allah in de mens geschapen heeft. Er is geen verandering in de schepping van Allah.” (a-Rroem:30)

Allah zegt in de Koran (interpretatie van de betekenis):

“En het behoort tot Zijn Tekenen dat Hij voor jullie van jullie eigen soort echtgenotes heeft geschapen, opdat jullie rust bij haar vinden en Hij bracht tussen jullie liefde en barmhartigheid. Voorwaar, daarin zijn zeker Tekenen voor een volk dat nadenkt.” (a-Rroem:21)

Aangezien het huwelijk zo’n belangrijke en overheersende plaats inneemt in de godsdienst en de maatschappij, moet de moslimvrouw op een verstandige manier de man kiezen waarmee ze wil trouwen en zich verenigen.

Als het een gepaste keuze is, gebaseerd op de authentieke godsdienstige grondslagen, zal het huwelijk zeker slagen en gezegend zijn. Maar als de keuze gebaseerd is op tradities of begeertes, en niet op de godsdienst, dan zal het huwelijk mislukken en niet gezegend zijn. Het zal op geen enkele manier winstgevend zijn, maar integendeel erg veel schade aanrichten.


Team Islaamkennis